Dnešný článok s kapitánom "Opitých Barónov".

Dnes Vám prinášame článok s kapitánom tímu Drinken Barons Petrom Polčíkom, ktorému sme položili pár otázok.

1. Váš tím vstúpil do ligy v sezóne 2014/2015, ako ste sa o nej dozvedeli a prečo ste do nej chceli vstúpiť ?

V roku 2013 som hrával v teame Lekári, ktorý pôsobil v SAHL. Počas tejto doby som chodil hrávať aj s chlapcami z Drinken Barons, ktorí vtedy v lige nepôsobili. Spolu s chlapcami z DrinkenBarons sme sa rozhodli vstúpiť do SAHL, keďže sme poznali veľa tímov, ktoré súťažili v SAHL. Chceli sme ukázať, že aj my dokážeme zahrať kvalitný amatérsky hokej.

2. Ste kapitánom, ktorý si dáva svojich hráčov do poriadku, ak je treba, alebo máte na to svojich asistentov ?

Pred každým zápasom si sadnem so svojimi asistentmi Romanom Gočom, Marekom Sagulom a s našim trénerom Ľubomírom Dobranským a spolu preberieme zostavu, súpera a dohodneme sa na taktike hry.

3. Pri vašom tíme sa množstvo ľudí zamýšľa nad tým, prečo práve názov DrinkenBarons. Viete nám vysvetliť tento príbeh, ako ste sa k tomu názvu dopracovali ?

Moji asistenti hrali v minulosti INLINE ligu v Rakúsku, počas zamestnania v tíme Drinken Barons. Po návrate na Slovensko si s kamarátmi založili svoj amatérsky hokejový tím a ponechali mu názov Drinken Barons – Opití Baróni.

4. Po 12 kolách ste sa dostali na vrchol tabuľky, za čím sú vaše stabilné výkony. Vedeli ste pred sezónou, že môžete ísť s tímom až tak vysoko ?

Nakoľko nám v minulom ročníku v semifinále SAHL ušla možnosť hrať vo finále, vstúpili sme do tejto sezóny s ambíciami zahrať si vo finále SAHL tento rok.

5. Ak sa pozrieme na vaše tabuľkové skóre, je priam neuveriteľné, že máte skóre „len“ 46:34 a ste na prvej priečke. V porovnaní s tímom ColorAutoTeam, ktorý je hneď za vami, máte strelených o 69 gólov menej, no menej ste dostali, z čoho vyplýva, že ste tím, založený hlavne na bránení, je tomu tak aj v skutočnosti ?

Áno je pravdou, že náš tím hrá hlavne zo zabezpečenej obrany, v ktorej nám dávajú istotu vynikajúci brankári, ale počet strelených gólov nezodpovedá množstvu šancí, ktoré sa nám nedarí premieňať.

6. Nebudeme si klamať, ale ak si udržíte túto priečku, budete mať veľmi dobrú východiskovú pozíciu do play off, tým pádom sa môžete „ľahšie“ dostať k poháru SAHL. Kam smerujú vaše myšlienky a túžby tohto roku ?

Určite chceme vyhrať Pohár SAHL.  Do konca sezóny ostáva ešte veľa zápasov a nevyspytateľné PLAY OFF, ktoré môže všetko zmeniť. Tak sa nechajme prekvapiť.

 

Takto polopate nám to vysvetlil kapitán tímu Drinken Barons Peter Polčík, ktorému touto cestou ďakujeme za rozohovor.

Opitím Barónom prajeme ešte veľa úspešných zápasov v SAHL a aby sa ich sny o pohár SAHL stali skutočnosťou !

 

 


picsart-12-11-11.32.24.jpg