V dnešnom článku nám odpovedal René Tomas, kapitán FOXXY

V dnešnom článku nám na položené otázky odpovedal kapitán tímu FOXXY, ktorého tím zažíva v SAHL premiérový ročník.

Zaujímavosťou je, že tím FOXXY je až z Kežmarku a  tak ich na každý zápas sprevádza dlhá cesta autom, ktorá hráčom určite neprospieva.

1. Do ligy ste vstúpili tento rok a váš tím pochádza až z Kežmarku. Ako ste sa o tejto lige dozvedeli ? Čo vás doviedlo k tomu, aby ste do nej vstúpili aj napriek vzdialenosti, ktorú musíte absolvovať pred každým zápasom, aby ste naň prišli ?

Dobrý deň, o lige sme viac menej vedeli, tak ako o Popradskej a Liptovskej lige. V Kežmarku bohužiaľ štadión funkčný nemáme. Chodili sme hrávať ako partia do SNV, PP a minulú sezónu aj do LM amatérsky hokej. Uvažovali sme o tom, že vstúpime do nejakej ligy. Spolužiak zo základnej školy mi v lete napísal, či by som šiel hrať k nemu do mužstva HK Vydrnik, ktorí zháňali hráčov. Spomenul som si, že sme uvažovali, že sa chceme posunúť, chceli sme hrať hokej na vyššej úrovni a tá diaľka nikomu nevadila, tak som začal vybavovať vsetky potrebné veci. Na rýchlo sme zbúchali súpisku a sme tu. :)

2. Vo vašom premiérovom ročníku sa vám veľmi nedarí a v druhej polovici budete musieť veľmi zabrať, aby ste sa prebojovali do play off. Pokúsite sa o play off zabojovať ?

Ako mužstvo sme na začiatku a snažíme sa formovať kolektív, výsledky sú pre nás druhoradé. Chalani sa museli oťukať, zvyknúť si na iný štýl hokeja a preto máme také výsledky aké máme. No s istotou možem povedať, že sme potrápili nie jedného súpera a 2 body sme nikomu zadarmo nedali. Ešte je ale všetko otvorené a ako nováčikovia sa nemáme za čo hanbiť. Samozrejme nezahadzujeme karty a určite sa pokúsime zabojovať o play off !

3. Váš zápas bol kontumovaný, z dôvodu neoprávneného štartu hráča vo vašom tíme. Povedzte nám o tom viac.

Čo na to povedať. Zdalo sa nám, že aj u našich súperov sme videli hrať hráčov, ktorí neboli na ich súpiskách, tak sme to považovali za normálne v tejto lige, no nebudem sa na to vyhovárať. Ako kapitán so mal na to svoje dôvody a jeden z nich bol aj ten, že v pondelok som komunikoval s vedním SAHL, pretože na zápas, ktorý sa mal konať koncom týždňa nemal kto prísť. Komunikácia s vedením nebola ružová a ich odpoveď znela takto:
"Zápasy idú v poradi podľa officiálneho rozpisu, jedine Thirsty Dogs má občas výnimku, lebo prichádzajú z Bardejova."

Zaujímavé však bolo to, že týždeň predtým mal tím Thirsty Dogs voľný týžden a nám preložili zápas, čo bolo čudnéTakže odporúčam vedeniu SAHL zlepšiť komunikáciu s mužstvami SAHL a takéto veci sa určite stávať nebudú. Všetko ale berieme s úsmevom, veď nejde o život, "pousmial sa Tomáš."

4. Máte v tíme dobrého strelca menom Kamil Šlosár, ale vyzerá to tak, že mu nemá v útoku kto pomáhať. Je to pravda ?

Tak určite, Kamil je super hráč, no je pravda, že nemá pri sebe hráča, na ktorého sa môže spoľahnúť a tým pádom berie veľa na seba a ešte sa na ihrisku hľadá. Taktiež musím spomenúť nášho brankára Jara, ktorí nám strašne pomáha svojími fantastickými zákrokmi a veľa krát nás v zápasoch podržal. Máme tu aj ďalších vynikajúcich hráčov, ale nejaký čas potrvá, kým sa na ligu adaptujú. Naše tromfy však nebudem prezrádzať, pretože v kolektívnom športe ste taký silný, ako váš najslabší hráč.

5. Aké boli vaše pocity pred vstúpením do ligy a aké sú vaše pocity teraz, po odohraní 12 kôl. Chcete v lige zotrvať aj budúci ročník ?

Tak, mali sme aj pred vstúpením do ligy nejaké informácie, no nikto z nás netušil do čoho ideme. Pocity boli zmiešané bola aj radosť, aj hádka a vykrikovanie si chýb. Veľa smútku a sklamania bolo z prehraných zápasov, ktoré sme vyhrávali, ale v závere sa to zlomilo a prehrali sme. Hokej je samozrejme aj o emóciach. Každopádne nás to zocelilo a už možem povedať, že sme lepší kolektív ako včera, pred týždňom či mesiacom. Na ďalšiu sezónu sa chystáme prerobiť súpisku, pretože nám veľa hráčov odišlo, čo nasvedčuje tomu, že by sme chceli v lige zotrvavať, zlepšovať sa a hrať kvalitný hokej, samozrejme na amatérskej úrovni.

6. Stanovili ste si pred ligou nejaký cieľ, ktorý by ste chceli tento rok dosiahnuť ? Ak áno, tak aký ?

Môj osobný cieľ do konca tohto ročníka je asi taký, aby nás nevylúčili z ligy, kedže už máme podmienku a dúfam, že nikomu neprasknú nervy a neurobí nejakú hlúposť, pretože tým zhodí celé mužstvo. Do každého zápasu ideme so 100% nasadením a chceme vyhrať všetko čo sa dá. 

Hráme hokej hlavne pre to, pretože keď idete na ľad, zabúdate na svoje pocity, myšlienky a problémy. Sústredite sa len na hru a v tej chvíli sa stáva tím rodinou, kvôli ktorej si každý hráč siahne na dno svojích síl, čo je fascinujúce.

Ďakujem za rozhovor, pozdravujem chalanov z FOXXY, taktiež želám veľa štastia súperom, pretože to budú potrebovať a tiež pekné prežitie sviatkov, ktoré sa blížia.

Aj my Ďakujeme Renému za tento dlhý, ale za to krásne prevedený rozhovor, ktorému príde na chuť nie jeden fanúšik, či hráč SAHL. Tímu FOXXY prajeme ešte veľa síl v zápasoch, v ktorých sa budú snažiť prebojovať do play off SAHL !


image.jpeg