Prvý rozhovor s kapitánom a zároveň brankárom ALG Teamu

Od novej sezóny pribúda ďalšia novinka v podobe rozhovorov s hráčmi jednotlivých tímov, ktoré štartujú v SAHL.

Ako prvého sme vyspovedali kapitána a zároveň aj brankára Marcela Drobného z ALG teamu. Svoje mužstvo vedie v lige už tretí rok a tak sme mu položili zopár otázok.

1. Je začiatok sezóny, a máte za sebou odohrané 3 kolá, no v tabuľke máte zatiaľ 0 bodov. Čo sa vo vašom tíme deje ? 

Je ešte len začiatok sezóny, nedarí sa nám tak ako by sme chceli, no hlavy dole určite nevešiame. Snažíme sa to prelomiť, ideme od zápasu k zápasu. Je to zase o niečo ťažšie ako po minulé roky, pretože lige narastá kvalita. No ale ako hovorím, sezóna ešte len začala a náš čas ešte len príde.

2. Taktiež sa trápite aj strelecky, takmer všetky góly dali 2 hráči Kristian a Stuhlák. V tíme máte aj ďalších dobrých útočníkov, ktorým to však nepadá. Prečo ?

Strelecky, aj herne sú to naši "ťahúni", vieme však, že sa musia zapojiť aj ďalší. Ešte máme v tíme zopár nedoliečených hráčov, čo nie je pre nás veľmi pozitivne. Musíme hrať len na 2 útoky, čo je fyzicky dosť náročné a v kľúčových momentoch nám už chýbajú sily, aj na strelenie gólu.

3. Zranil sa Vám vynikajúci hráč Branislav Slaninák. Ako dlho bude mimo ? Nahradil ho Ján Macejko, dokáže ho zastúpiť ?

Áno, Braňove zranenie nás dosť mrzí, je to super hráč, ktorý vedel dávať góly. Želáme mu skoré uzdravenie! Jeho stav je vážny a podľa všetkého sa znova podrobí operácii, ktorú absolvoval aj minulý rok, kedy nám v play off veľmi chýbal a jeho účasť v tejto sezóne je veľmi otázna. Ján Macejko je taktiež veľmi skúsený hráč, ktorého ale viac potrebujeme na vystuženie našej obrany. Ukáže sa až na ľade, ale verím, že si svoj post určite zastane na výbornu.

4. V lige štartujete už tretí rok. Zvyšuje sa podľa Vás kvalita ligy ?

Áno, v lige štartujeme od jej zrodenia. No liga rok čo rok naberá na obrátkach a každým rokom a zápasom je o čosi kvalitnejšia, či už herne alebo organizačne. Je to samozrejme aj príchodom hráčov, ktorý v minulosti hrávali hokej a dávajú lige väčší impulz.

5. Táto liga je samozrejme amatérska, kde sa hrá hokej hlavne rekreačne, ale predsa, každý tím by rád zdvihol nad hlavu pohár majstra SAHL. Vstúpili ste už do spomínanej tretej sezóny. Máte už nejaké vyššie ciele ?

Liga je amatérska, ale svojou hrou nezaostáva určite ani za druhou Slovneskou ligou. Ten krásny pohár by určite každý veľmi rád zodvihol nad hlavu, ale cesta k nemu je dlhá a veľmi náročná. Túžba po ňom je určite stále veľká. Ciele máme každý rok, len stále nám to v koncovej časti nevyšlo. No ja verím, že raz ten úžastný pocit zažijeme a zdvihneme nad hlavu pohár Majstra SAHL !  

"Športu zdar a hokeju zvlášť", dodal kapitán tímu Marcel Drobný.

Marcelovi ďakujeme za rozohovor a prajeme celému tímu veľa úspechov v sezóne 2015/2016 !

 

 


10387551-712959805467194-2920815966838481636-n.jpg